Hvornår er en type ikke en type? Kotlin i IDE

Denne artikel forklarer funktionen ‘tiptips’ i IntelliJ. For at se de søde variabeltyper, du ønsker, males ikke ændre nogen af ​​kodekonventionerne på dit arbejdssted.

Jeg kan godt lide Kotlin som den næste Android-programmør, males jeg ved ikke noget om dig, males jeg savner mine Java Kind-erklæringer! Det er okay, når jeg har skrevet koden for five minutter siden, vil jeg huske typen, males at læse gammel kode / andres kode / ældre kode. Jeg spekulerer ofte på, hvad er typen?

Lokale variabler erklæres og initialiseres typisk på samme tid, i hvilket tilfælde typen af variablen er udledt at være typen af udtrykket initialiserer du det med:

https://kotlinlang.org/docs/tutorials/kotlin-for-py/declaring-variables.html

For at finde ud af typen tidligere, har jeg brugt en række inspektioner, herunder brug af AndroidStudio genvej til at ‘specificere typen eksplicititet’. Dette tilføjer typen til erklæringen, jeg ser hvad den er, og fjern den derefter igen (på grund af projektkonventioner eller ikke ønsker at have en enorm forskel på ændringer).

Jeg ved, at jeg også kan svæve over metoden eller variablen for at se typen, males disse værktøjstip returnerer nogle gange generiske produkter i stedet for den faktiske kind, det vil være, og svævningen føles undertiden så langsom.

Indtil nu! Nu har jeg fundet IntelliJ / Android Studio-genvejen til “showtips”. Aktivering af dette viser hver variabel som deklarerer typen, males kun som et tip, så den ikke er i din kodebase, ingen er klogere – undtagen dig!

Vis tip til lokal variabel kind

Ovenstående kode er nogle typiske Kotlin, males uden darntyper for variablerne.

Med genvejen ALT + ENTER du kan få ‘konteksthandlinger’, i denne menu er lige hvad vi ønsker. Pil ned til Vis tip til lokale variabeltyper og tryk på GÅ IND.

Nedenfor vises den samme kode med, vis lokale tip med variabel kind, slået til. Ser godt ud for mig!

Desværre har jeg kun fundet denne mulighed i menuen med kontekstindstillinger, og så skal du tænde den separat for hver kind variabel. For eksempel nedenfor er den slået til og fra versioner for egenskaber:

Det er det! Nyd din nye hemmeligt indtastede Kotlin-kode, uden at nogen anden klager over alle de “Legacy Java-typer” i Kotlin-kodebasen. Det er indtil du screenshare, og de spørger “hvis nogen skal være interesseret, hvordan tænder de for en sådan funktion …”. 😉


Sidefod

Og for at bekræfte, sådan ville det være, hvis jeg erklærede variablen:

Og hvad jeg får, hvis jeg holder markøren over eller klikker på den returnerende Kind-metode:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *